Cursussen van het Huus van de Taol - Huus van de Taol

Het Huus van de Taol organiseert al jaoren met veul succes cursussen over de Drentse taol en cultuur. Der bint hiel wat cursussen waor aj uut kiezen kunt. En ... een mooie groep docenten stiet te popeln van ongeduld um an de slag te gaon!

Aj belangstelling hebt um een cursus van het Huus van de Taol te volgen of te organiseren, kuj op ‘n besten contact opnimmen met het Huus van de Taol via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen kan ok: 0593-371010. Vraogen naor Abel Darwinkel

Aj saomen met oous een cursus organiseren willen, kuj ok contact opnemen met het Huus van de Taol.

De cursisten van de Drenthecursus in Börk bint klaor. Cursusleider Willy Weerman kun an de miesten het getuugschrift geven. Fielicteerd! En op naor de Dieper Deur Drenthe Cursus!

Elkenien denkt vaok dat 't slim stoer is um de spelling van het Drents te leren, maor in vief aovends kuj de spelling van het Drents under de knei kriegen. In 1987 hebt de Staoten van Drenthe de spelling van de Drentse taol officieel erkend.  Een cursus Drèentse spelling in vief lessen waorin behalve de algemiene spellingregels ok andacht is veur zaken as verkleinwoorden, het samentrekken van woorden en warkwoordvervoegings. De cursus wordt jaorlijks geven in 't pand van het Huus van de Taol in Beilen. De spellingcursus wordt altied in 't naojaor egeven, vanof de eerste woensdag in oktober.

Kosten: € 40,00 per dielnimmer.

Lu die met veul plezier metdaon hebt an oeze Drenthecursus, wilt vaok ok oeze vervolgcursus Dieper deur Drenthe doen.

Dieper-deur-Drenthe, de naam zeg het feilijk al, giet dieper as de gewone Drenthecursus.
Dieper-deur-Drenthe bestiet oet negen lessen van twei uur. De cursus is schreven in zeuven verschillende varianten van het Drents en giet over de taol, de schrieverij, streektaolmeziek, rouwen en trouwen, koken, veldnamen, spellegies, beelden enz. Der heurt ok een film over het Drenthe van nou bij.
Behalve een cursusboek met prachtige tiekeningen (kleur en zwart-wit) van Harm Eggens, is der ok een warkschrift bij.


Kosten: € 70,00 per dielnimmer.

De Drenthecursus is een oriëntatiecursus Drentse taol en cultuur. Het is een cursus van acht lessen, die in de streektaol geven wordt an Old-Drenten en Nei-Drenten. In de cursus wordt niet allén aandacht geven an de taol, maor der komt nog veul meer op batterij, zoas gewoontes en gebroeken, feesten deur het jaor hen, bestuur en rechtspraak, het ontstaon van de dörpen, netuur en landschap, schrieverij in de streektaol en meziek.

In een gezellige cursus vol ofwisseling leer ie een bult over dizze underwarpen en leer ie (beter) lezen in de streektaol.

De Drenthecursus wordt, as 't kan, geven in 't Drèents van de cursusplaots.

Dizze cursus kost € 55,00 per dielnimmer.

Een cursus van veer lessen van twei uur, veural richt op het Drèents en op de ontwikkeling van streektalen en het Nederlands in het algemien.

De cursus kost € 40,00

Veur mensen die acht aovends wat te veul vindt of eerst ies een soort van kennismakingscursus volgen wilt, is der de cursus 'Kom-in-de-Kunde'. In drei lessen van twei uur kriej een eerste oriënterende cursus over de Drentse taol, de schrieverij, de meziek en wat achtergronden van oeze previncie. Net zo underholdend as de gewone Drenthecursus, maor vanzölf lang niet zo diepgaond en oetgebreid.

Dizze cusus kost € 25,00