RAHEL BABIC OET NORDHORN WINT EERSTE ZOMMERSLAM

Zaoterdag 22 juni was een schiere zummerdag. Heul best veur literatuur- en meziekfestival Zomerzinnen in Dwingel. In tenten en zaolen kun het volk luustern naor hun favoriete schrievers. In het Koetshuus was 's aovends de allereerste Zommerslam; organiseerd deur het Huus van de Taol saomen met de Emsländische Landschaft under de paraplu van GrenzKultur.

Zommerslam wur een bizunder gesmiet met gedichten en körte verhaolen in het Duuts en Drèents. Volgens Job van Schaik van het Dagblad van het Noorden was dit ien van de hoogtepunten van het festival. De Drenten Annie Martens, Sacha Landkroon en Mischa van Huijstee en de Duutsers Anna Hans, Milena Stein en Rahel Babic kunnen in twee rondes hun beste gedichten en verhaolen veurdraogen. De jury (Theresa Sperling en Arja Olthof) en het pebliek haddem het daornao stoer. Wel mug naor de finale. Mischa van Huijstee en Rahel Babic zörgden oeteindelijk veur een mooie Battle an 't end. Het pebliek mug wasknippers hangen an Mischa en Rahel. Wel har de mieste wasknippers? Het wur Rahel Babic oet Duutsland. Wij fieliciteert Rahel met de dikke priezen: € 250,-- en de Golden Siepel.

Hier het stuk van Job van Schaik:

"Poetryslam tussen drie Duitse Dichters en Drentse taalvirtuozen

Om kwart over acht blijkt de serre van Grand Café de Brink afgeladen vol en wijk je uit naar de ZommerSLAM in het Koetshuis. De poetryslam tussen drie jonge Duitse dichters en drie oudere Drentse taalvirtuozen levert een van de hoogtepunten van het festival op: de dwingende, golvende poëzie-rap van Rahel Babic. De 18-jarige Duitse mag met de Golden Siepel en 250 euro naar huis, al geeft Mischa van Huijstee haar in de finale sterk weerwoord, weemoedig en berustend in het onvermijdelijke."