CRESCENDO GIETERVEEN WINT IENAKTERFESTIVAL KöRT&GOED

1 apr 2019

2019 drents eenakterfestival foto Anneke Bloema 5

Veur de darde keer stun tenielverieniging Crescendo oet Gieterveen in de finale. Oflopen zaoterdag is 't ze lukt! De jury in schouwburg Ogterop in Meppel was unaniem: Crescendo is met het stuk Hartzeer bij de Hartliefs! de beste.

Oet handen van de juryleden Marga Kool, Jurr van Dalen en Koos Smit kreeg de tenielverieniging de kei van het Huus van de Taol. Aal twee jaor organiseert wij het ienakterfestival Kört&Goed. De veurrondes waren dit jaor in Zeijen, Noord-Sleen en Ruinerwold. 10 tenielgroepen hebt metdaon. Oflopen zaoterdag was de finale in schouwburg Ogterop in Möppelt. Veer Drentse éénakters van krap een half uur stun op het podium. Naost Crescendo stun Rederiekerskaomer UDI Runerwold, De Madammen oet Stadskenaol en de Rederiekerskaomer Börger in de finale.

Het stuk Hartzeer bij de Hartliefs! is baseerd op de ienakter van Carl Slotboom. Regisseur André Rosing hef der een hilarische Drents-taolige ienakter van maokt met daorin volk dat op zuuk naor de liefde giet! De jury van het festival was slim wies met het saomenspel en de kwaliteit van de speulers. As veurbield wur speuler Mark Roossien nuumt. Hij speulde de nog aal thoeswonende Egbert Warrink en zien eerste stappies op het dating-pad.

Het ienakterfestival Kört&Goed hef zu'n 600 bezuukers trokken. Het Huus van de Taol wil in 2021 weer een festival organiseren. Ok komt de rin het ankommend jaor een ienakter-schriefwedstried.

Foto’s: Anneke Bloema The Factory II

Foto 1: De speulers hebt de eerste pries kregen van de jury.

Vlnr: André Rosing, Henriëtte Rossingh, Marianne Braam, Mark Roossien, Geert Wigchering

Achterste rij: de juryleden Koos Smit, Jurr van Dalen en Marga Kool

Foto 2: Crescendo speult Hartzeer bij de Hartliefs!

fullsizeoutput 4ccb foto 2